Passa al contingut principal


MATARÓ PER CARITAS

El proper dissabte dia 3 de novembre se celebra la jornada solidària Mataró per Càritas. 
Aquesta acció organitzada per Càritas Interparoquial de Mataró amb el suport de moltes entitats de la ciutat de Mataró té l’objectiu de recaptar aliments i recursos per al banc d’aliments.

La ciutat de Mataró ha estat sempre una ciutat solidària amb els que més dificultats estan passant donant-los suport en el vestir, l’aliment i també suport afectiu i jurídic entre d’altres accions. Un bon exemple són els més de 40 anys que porta Càritas ajudant als més necessitats.

La crisi econòmica ha fet que les necessitats i les privacions de les famílies hagi augmentant, així com el nombre de famílies que estan per sota del llindar de la pobresa. Aquesta situació també ha tingut efecte sobre aquells que eren solidaris ara també tinguin dificultats i per això hi ha grans dificultats per a poder atendre la gran demanda d’aliments. Qui no té un familiar, un amic que estigui patint les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i que estigui passant per uns problemes de severitat.

És per això que es fa aquesta crida a totes les persones a poder col•laborar en aquesta recollida i de totes les activitats que estan planificades per a la jornada d’aquest dissabte.

En aquesta crida a la solidaritat la Comissió de Setmana Santa, composada per totes les confraries, germandats i Armats de Mataró se sumen de forma activa ja que un dels objectius que tenim com a Comissió més enllà de l’expressió pública de la fe i els actes processionals, són la solidaritat, l’ajuda als més necessitats i el foment de la germanor.

És per això que les diferents entitats que composen la Comissió estaran presents tota la diada, organitzaran una gran paella per a 300 comensals, i també està recollint aliments en les seus i cases germandat per a poder aportar al banc d’aliments.

Des d'aquest bloc us fem una crida a participar-hi en aquesta crida en pro de la solidaritat, i tenir la bona resposta que el món confrare ha mostrat sempre. Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Setmana Santa 2021

  Vídeo de la cerimònia del Divendres Sant de l'any 2021. La Pandèmia de la Covid-19 obligà a la cancel·lació dels actes processionals. La Comissió de la Setmana Santa de Mataró i les Confraries, Germandats i Armats varen organitzar diferents actes per tota la ciutat. EXPOSICIÓ A APARADORS DE MATARO L'Oració del Senyor a l'Hort ha volgut també fer present la tradició i els costums que envolta la Setmana Santa en aquest any de context de pandèmia amb la col·laboració d'alguns comerços del Centre Històric.  De forma concreta ha posat les seves vestes i ensers en establiments de La Riera, exposant la importància dels colors i les túniques durant els actes processionals.  També ha aprofitat per a fer exposició dels misteris de la Setmana Santa mataronina en format playmòbil .  VÍDEO DE L'ACTE CONJUNT DE DIVENDRES SANT (Mataró Audiovisual)

La Confraria de l'Oració al Senyor a l'Hort obté estatuts canònics i personalitat jurídica pròpia

  La Confraria de l'Oració del Senyor a l'Hort es va fundar pocs mesos després de la finalització de la Guerra Civil, durant els primers anys de la dècada de 1940.  Va ser erigida canònicament el 1947 amb l'aprovació i suport de Monsenyor Gregorio Modrego, Bisbe de Barcelona. Recollia un llegat i tradició antiga dels pares franciscans conventuals, concretament dels germans menors de la província de Nostra Senyora de Montserrat.  Els frares franciscans van constituir la confraria amb antics confrares i devots de l'antiga confraria.  El Misteri de l'Oració a l'Hort va sortir en processó per primer cop a la Setmana Santa de 1944 i ho va fer de forma contínua fins a 1970 quan van desaparèixer les processons a la ciutat de Mataró.  Va tornar a sortir al carrer la nit del Divendres Sant de 1986 juntament amb el Sant Crist de la Bona Mort.  Va ser doncs, el primer Misteri que va sortir en processó després de quinze anys sense cap manifestació pública en forma de proces