Passa al contingut principal

Processó Nit de Silenci

Dijous Sant a 2/4 de 10 de la nit.

Un any mes la nostra Confraria participa a la processó Nit de Silenci, enguany a més de la Confraria de la Coronació d’Espines ens retrobem amb els Armats de Mataró que tornen, desprès de dos anys d‘absència, a participar d’aquest acte.

La processó Nit de Silenci és una processó amb un clar caràcter íntim i de recolliment, conservadora de la tradició Mataronina de les desfilades processionals.

El recorregut es fa per carrers del casc antic de la ciutat, l’estretor dels carrers per on passa augmenta el caliu i ajuda a la meditació en els últims moments de Jesucrist.

El silenci sols es trenca pel retronar dels tambors que anuncien la passió del Senyor, cada cop de timbal com una llàgrima que vessà a l’hort de Getsemaní, cada cop de tambor com una fuetada.

La processo estarà encapçalada pels Armats de Mataró que faran gaudir als assistents amb les seves evolucions i quadres, els segueix la Confraria Oració del Senyor a l’Hort i tanca la comitiva la Confraria de la Coronació d’Espines.

Comentaris

  1. Jo tenia entés que aquesta confraria tenia una banda de tambors, però no veig cap foto...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Setmana Santa 2021

  Vídeo de la cerimònia del Divendres Sant de l'any 2021. La Pandèmia de la Covid-19 obligà a la cancel·lació dels actes processionals. La Comissió de la Setmana Santa de Mataró i les Confraries, Germandats i Armats varen organitzar diferents actes per tota la ciutat. EXPOSICIÓ A APARADORS DE MATARO L'Oració del Senyor a l'Hort ha volgut també fer present la tradició i els costums que envolta la Setmana Santa en aquest any de context de pandèmia amb la col·laboració d'alguns comerços del Centre Històric.  De forma concreta ha posat les seves vestes i ensers en establiments de La Riera, exposant la importància dels colors i les túniques durant els actes processionals.  També ha aprofitat per a fer exposició dels misteris de la Setmana Santa mataronina en format playmòbil .  VÍDEO DE L'ACTE CONJUNT DE DIVENDRES SANT (Mataró Audiovisual)

La Confraria de l'Oració al Senyor a l'Hort obté estatuts canònics i personalitat jurídica pròpia

  La Confraria de l'Oració del Senyor a l'Hort es va fundar pocs mesos després de la finalització de la Guerra Civil, durant els primers anys de la dècada de 1940.  Va ser erigida canònicament el 1947 amb l'aprovació i suport de Monsenyor Gregorio Modrego, Bisbe de Barcelona. Recollia un llegat i tradició antiga dels pares franciscans conventuals, concretament dels germans menors de la província de Nostra Senyora de Montserrat.  Els frares franciscans van constituir la confraria amb antics confrares i devots de l'antiga confraria.  El Misteri de l'Oració a l'Hort va sortir en processó per primer cop a la Setmana Santa de 1944 i ho va fer de forma contínua fins a 1970 quan van desaparèixer les processons a la ciutat de Mataró.  Va tornar a sortir al carrer la nit del Divendres Sant de 1986 juntament amb el Sant Crist de la Bona Mort.  Va ser doncs, el primer Misteri que va sortir en processó després de quinze anys sense cap manifestació pública en forma de proces