Passa al contingut principal

Processó Nit de Silenci

Dijous Sant a 2/4 de 10 de la nit.

Un any mes la nostra Confraria participa a la processó Nit de Silenci, enguany a més de la Confraria de la Coronació d’Espines ens retrobem amb els Armats de Mataró que tornen, desprès de dos anys d‘absència, a participar d’aquest acte.

La processó Nit de Silenci és una processó amb un clar caràcter íntim i de recolliment, conservadora de la tradició Mataronina de les desfilades processionals.

El recorregut es fa per carrers del casc antic de la ciutat, l’estretor dels carrers per on passa augmenta el caliu i ajuda a la meditació en els últims moments de Jesucrist.

El silenci sols es trenca pel retronar dels tambors que anuncien la passió del Senyor, cada cop de timbal com una llàgrima que vessà a l’hort de Getsemaní, cada cop de tambor com una fuetada.

La processo estarà encapçalada pels Armats de Mataró que faran gaudir als assistents amb les seves evolucions i quadres, els segueix la Confraria Oració del Senyor a l’Hort i tanca la comitiva la Confraria de la Coronació d’Espines.

Comentaris

  1. Jo tenia entés que aquesta confraria tenia una banda de tambors, però no veig cap foto...

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars d'aquest blog

SETMANA SANTA 2020

El cartell de la Setmana 2020 ja s'ha presentat. Va ser el proppassat dia 7 de març al Monestir de l'Assumpció, conegut popularment com el Convent de les germanes Caputxines de Mataró.
Aquest any el Misteri que es recull és del primer pas processional de la Setmana Santa mataronina, després dels Armats, que és Patrimoni Cultural de la Ciutat.
El Cartell recull la sortida del Misteri de l'Oració del Senyor a l'Hort des de la Basílica Mil·lenària de Santa Maria a mans dels seus portants.
En un primer pla hi ha el Calze, que és un tret característic de la Confraria i d'aquest moment, i al fons les oliveres.
A continuació, reproduïm el parlament de presentació que va fer en Joaquim López Vila, vice-president de la Confraria de l'Oració del Senyor a l'Hort.
Aquest any hem sigut els responsables de la realització del cartell que ens avisa i ens anuncia que estem en quaresma i que la Setmana Santa està molt a la vorà., en aquest Convent gràcies a la generositat de les …

Sant Jordi 2020

Us volem desitjar una bona diada de Sant Jordi i us convidem a participar en família de les activitats que s'han organitzat des de les institucions  i entitats.
Aquí us deixem alguns enllaços.
#SANTJORDIENXARXA (Generalitat de Catalunya)
SANT JORDI A PROP TEU (Ajuntament de Mataró)
També us mostrem els diorames de Sant Jordi que ens han fet en Joaquim i la M. Assumpció.

SETMANA SANTA 2018

PROCESSÓ NIT DE SILENCI